Om oss


2011 föddes en kull på 11 valpar.Vi bor vid Bosarps Jär strax norr om Eslöv på en gammal släktgård. I vår familj ingår förutom jag Kerstin, min man Lars, Lina (utflugen) och Johan 16 år.
På gården har vi ett inackoderingsstall med plats för 16 hästar, detta jobbar jag med på halvtid och är anställd på Lunds lasarett på halvtid, det är utmärkt kombination. Lars har en liten grävmaskinfirma.

Jag är uppvuxen i en hund och jaktfamilj, min far var en aktiv jägare med uppfödning av strävhårig tax och drever. Mycket av barndomsåren tillbringade jag i hundgården med valparna. Intresset för hundar och avel hänger med sen barndomen. Vi har även halvblodsuppfödning i liten skala.
Jakten ligger mig också varmt om hjärtat även om det inte blir så ofta men desto roligare när det väl blir, min man hänger gärna med.

Min första Labbe, Lucy, fick jag redan när jag var 12 år (1974) och sen dess har jag varit förtjust i Labradoren. Min första avelstik, SVCH Near Me's Cute "Scilla", köpte jag av Stina Nilsson i Hästveda 1994.

Min första kull föddes 1997 sen dess har det blivit några till, se uppfödarsidan.

Vi använder våra hundar både i praktisk jakt och eftersök och går även lite prov med dom. Min uppfödning baseras på jaktliga linjer med målsättning att få samarbetsvilliga och lättillgängliga hundar med en funktionell exteriör och sund mentalitet.

Labradoren är en mångsidig och följsam ras men som ställer en del krav på sin ägare. Den kräver ett aktivt liv som jakt, spår, bruks, lydnad etc. det finns mycket att göra med sin hund.
Detta är ett krav även från mig för min erfarenhet är att du får den hund du förtjänar, ju mer jobb du lägger ner ju starkare band knyts mellan er.

Valparna levereras efter 8 ve. ålder och då medföljer
-Registreringshandlingar ( SKK stamtavla )
-SKK köpeavtal.
-"Välkommen valp"
-Veterinärsintyg
-Matlista, samt lite tips och matnyttig läsning för en nybliven valpköpare.

Valparna är vid leverans chip-märkta, vaccinerade och avmaskade.
Vid 12-14 mån. ålder ska hunden röntga höfter och armbågar samt ögonlysa vid ca. 3 års ålder.
Uppfödaren förbehåller sig fri prövningsrätt vid försäljning.

Välkommen att höra av dej om det låter intressant och du kan erbjuda ett aktivt hundliv